Kuopion Perinnetuote

Kolmena vuonna peräkkäin Suomen parhaita kalakukkoja!
KalakukotKalajalosteet

tarinamme

70 vuotta kukkoja

Kalakukkoja on leivottu jo kolmessa sukupolvessa 1940-luvulta asti. Kun yhä käytössä olevat aidot reseptit ja työtavat ovat yli 70 vuotta vanhoja, voidaan hyvällä omallatunnolla puhua aidosta perinteisestä tuotteesta.

Kuopion Perinnetuotteen kalakukot ja muut kalatuotteet vastaavat tiukimpienkin makuraatien haasteeseen. Niin kalakukot kuin kalatuotteetkin ovat saaneet lukuisia palkintoja ja kunniamainintoja niin kotimaassa kuin kansainvälisillä elintarvikemessuillakin. Kuopion Perinnetuote yhdistää perinteiset menetelmät ja klassiset maut, mikä takaa tasalaatuiset ja herkulliset tuotteet ympäri vuoden.

Katso video

kukot

APT – Aito Perinteinen Tuote

Kuopion Perinnetuotteen kalakukot valmistetaan APT eli Aito Perinteinen Tuote -nimisuojan mukaisella reseptillä. APT korostaa tuotteen perinteistä koostumusta tai tuotantotapaa. Sitä voidaan valmistaa missä tahansa Euroopan unionin jäsenvaltiossa, mutta vain rekisteröidyn valmistusmenetelmän mukaan. Suomalaisia APT-tuotteita ovat sahti, kalakukko ja karjalanpiirakka. Muualla Euroopan unionissa vastaavia elintarvikkeita ovat esimerkiksi italialainen mozzarella-juusto ja ruotsalainen falukorv-makkara.

 

 JO VUOSIA PERÄKKÄIN SUOMEN PARHAIMPIA KALAKUKKOJA!

 

Kalakukoistamme olemme erityisen ylpeitä, sillä leipuriemme valmistamat kalakukot ovat voittaneet palkintosijoja Suomen mestaruuskisoissa.

2023 – sija 1. (Juhlakukkosarja) sekä sijat 2 ja 3

2022 – sijat 1 ja 2

2021 – sijat 1 ja 3

2020 – sijat 1 ja 3

2019 – 3. sija

2018 – 2. sija

2017 – 3. sija

2016 – jaettu 1. sija, sekä 2. sija

2015 – sijat 1 ja 3

2014 – sijat 1 ja 2

2003 – 1. sija

2002 – 2. sija

2001 – 3. sija

Näin valmistuu aito, perinteinen kukko

1

Kaulitaan ja käännetään

Sekoitetaan vesi, suola, jauhot ja voi kiinteäksi taikinaksi, joka kaulitaan hyvin jauhotetulla työpöydällä soikeaksi levyksi.

2

Asetellaan kalat

Levitellään päälle kerroksittain perattuja kaloja pituussuunnassa tai poikittain, koosta riippuen.

3

Lisätään läskiä, suolaa ja voita…

Kalojen päälle lisätään muut herkulliset tykötarpeet lihasta tarvittaviin mausteisiin.

4

…ja sitten paistetaan!

Taikinan reunat taitellaan ylhäältä yhteen kaikilta suunnilta ja kukko tiivistetään veden avulla. Sitten vain uuniin ”jokssii aekoo oekeessa lämmössä”!

Asiakaspalautteita

Kukoista kuultua…

“Mehevää ja maukasta”

”Kukossa ei ollut yhtään ilmaa, vaan sisältö oli aivan täynnä lihaa ja lanttua. Nyt tiedetään mikä on seuraava kukko, joka ostetaan!”
Eeva ja Jorma Jyväskylästä

“Maistuu kylmänäkin!”

”Kalakukko on loistava retkieväs. Lämpimänä herkutellaan maha täyteen ja loput reppuun. Kukko maistuu erinomaisesti kylmänäkin, sehän on todellinen kestoherkku”         
Maija Kuopiosta

“Ahvenkukko yllätti!”

”Aena oon ollu muikkukukon syöjä, vuan tuljpa maestettua ahvenkukko. Sepä tulj muikkukukon rinnalle kerta linttuulla, olj hyvvee!”         
Erkki Nilsiästä

Kukkojamme myyvät

Oma myyntipisteemme:
Kuopion Kauppahallin Ykkösherkku

Hyvin varustellut elintarvikekaupat
eri puolilla Suomea

Etelä-Suomen kuukausimarkkinat

Uusia myyntipisteitä avautuu viikoittain.

Yhteystiedot

Hallinto / Markku
+358 40 5454233
info@perinnetuote.fi
markku@perinnetuote.fi

Myynti / Janne
+358 40 7423767
myynti@perinnetuote.fi

Kauppahallin myymälä / Helena
+358 40 7621928
kauppahalli@ykkosherkku.fi

Kysyttävää?

Älä ujostele, vastaamme mielellämme!