Lämmitysohje

Hyvveehän se on kalakukko kylymänäe, vuan aromit
on tok parraimmillaan ku maesteloo lämmintä kukkoo.

Kalakukon lämmitysohje savoksi ja suomeksi

APT – Aeto Perinteenen Tuote

Aito perinteinen tuote (APT) -suojauksella pyritään korostamaan tuotteen perinteistä koostumusta tai tuotantotapaa.
APT-suojauksen saanutta tuotetta on valmistettava rekisteröidyn valmistusmenetelmän ja ainesosaluettelon mukaisesti.

Lämmitä kukko oekeella laella:

MIKROSSA
1

Ota volijokiäre poekkeen

2

Laeta kukko kannen alle mikroon

3

Lämmäätä keskilämmöllä uunissa semmoset minnuutti per 100 grammoo

Kilon kukkoo hurruuttele 10 minnuuttia.

UUNISSA
1

Kukko kiäreestä essiin

2

Silipase parj nokaretta voeta tae markariinia kuoren piälle
ja kiäri kukko kostutettuun voepaperiin

3

Lämmitä kukko 125 asteessa, eli ee turhan kuumassa

Kilon kukkoo hiottele tunnin verran.

Tarjoele kupsakka, lämmin kukko esmerkiks
pottuin tae salaatin kanssa.

Perinteinen tyyli on puukolla mutjaattoo sopiva reekä kukon piälle ja sitä sitten passoo syönnin mukkaan isontoo. Aakosta sitten vuan lihhoo ja kalloo kuoren kanssa iäntä kohen, niin jopa herkijää näläkä vaevoomasta!

Kalakukko säelyy iliman aakasemata viliposessa eli alle kuuvessa asteessa parj viikkoo. Aakastuna säelyy teoriassa muutaman päevän, ylleesä männöö noppeemmin parempiin suihin.

Kalakukko on hyvää kylmänäkin,
mutta sen aromit ovat parhaimmillaan kukon ollessa lämmin.

MIKROSSA
1

Ota folio pois

2

Laita kukko kannen alle uuniin

3

Lämmitä keskilämmöllä uunissa n. 1 min./100 g

Lämmitä 1 kg kukkoa n. 10 min.

UUNISSA
1

Ota folio pois

2

Lisää pari nokaretta voita tai margariinia kuoren päälle
ja kääri kukko kostutettuun voipaperiin

3

Lämmitä kukko miedolla
lämmöllä n. 125° C uunissa

Lämmitä 1 kg kukkoa n. 60 min.

Tarjoa lämmin kukko esim. salaatin ja perunoiden kera.

Perinteinen savolainen tapa on aukaista kukko päältä ja lähteä suurentamaan syntynyttä aukkoa tarpeen mukaan. Ota myös ”aukosta” kalaa ja lihaa kuoren lisukkeeksi.

Kalakukko säilyy avaamattomana viileässä (alle 6° C) n. kaksi viikkoa ja avattuna muutaman päivän

Kukkojamme myyvät

Oma myyntipisteemme:
Kuopion Kauppahallin Ykkösherkku

Hyvin varustellut elintarvikekaupat
eri puolilla Suomea

Etelä-Suomen kuukausimarkkinat

Uusia myyntipisteitä avautuu viikoittain.

Kysyttävää?

Älä ujostele, vastaamme mielellämme!

3 + 5 =